Diner 🍽
🍴 Chinese zoetzure kip



Recept uit de Vytal app
🍴 Kip met groenten uit de stoom oven


* 4 personen - ongeveer 490 kcal p.p.
* kilo kip
* groenten naar keuze b.v.: courgette, aubergine, paprika, champignons, prei, wortel, etc
* Rabeko bakspray Italian (bij gebruik olijfolie meer kcal rekenen)
* Knoflook
* kipkruiden
* Rozemarijn
* peper
* zout
Snijdt alle groenten in grove stukken. Leg ze in een schaal en spray de bakspray er over heen, ik gebruik de bakspray van @Rabeko. Peper en zout er overheen naar eigen smaak.De knoflook en Rosemarijn er overheen. Smeer de kip in met de kipkruiden en zet in het midden van de schaal boven op de groenten. Zet in de stoomoven en stel deze in op kip met een kernwarmte van 83 graden. Deurtje dicht en uurtje later aan tafel!
Enjoy 😋
* Receptidee van de site van AEG
🍴 Super snelle wokschotel

1 persoon - +/- 300 kcal
200 gram Wokgroenten
200 gram kipfilet
oliespray (Rabeko) of olijfolie (kcal gaan hierbij omhoog)
Teriyaki saus van Rabeko
(eventueel rijst)
oliespray in de wok, kipfilet in de wok bakken. Teriyaki saus toevoegen samen met de groenten.
Enjoy 😋
🍴 Koolhydraatarme Lasagne

1 persoon - +/- 525 kcal
Recept is ongeveer voor 4 personen
Oven voorverwarmen op 200 graden
* 2 courgette
* 1 aubergine
Snijdt 11/2 courgette en de aubergine in dunne langwerpige plakken. Grill deze plakken in een grillpan
* 3 tomaten
* 1 prei
* 250 gram wortelen
* 1 paprika 🫑
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
Snij de groenten (ook de 1/2 overgebleven courgette) in kleine blokjes. Rabeko ovenspray Italiaanse kruiden in een pan (of olijfolie, kcal gaan dan wel omhoog), knoflook in kleine stukjes snijden. Knoflook in de pan samen met de groenten kort bakken.
* 350 gram mager rundergehakt
* 500 ml gezeefde tomaten
* naar smaak Italiaanse kruiden
* 2 bolletjes Mozzarella light
* 250 gram geraspte belegen kaas 30+
Bak het mager rundergehakt in een pan, licht ingespoten met Rabeko oliespray Italiaanse kruiden (olijfolie extra kcal betekenen), rul. Voeg dit toe bij de groenten. Voeg de kruiden en de gezeefde tomaten toe en verwarm alles nog even kort.
Vet een ovenschaal in, ik gebruik hiervoor de Rabeko Butterspray. Bedek de bodem met de saus, hierbovenop de grilde aubergine en courgette. Ga hiermee door tot de saus op is. Afdekken met de mozzarella light en de geraspte kaas.
Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Enjoy 😋
🍴 Witvisje met groenten uit de oven

Foto 1: aubergine & courgette
Foto 2: paprika, pompoen, bleekselderij, champignons
1 persoon - 314 Kcal
*Groenten naar keuze ik had nog courgette en aubergine liggen)
*1/2 boullionblokje
*10 ml olijfolie
Boullionblokje verkruimelen over de groenten met de olijfolie, dit 10 minuten in de oven op 220 graden (mijn oven dus wellicht bij jou iets lager
* witvisje
* Peper (eventueel zout maar door boullionblokje vond ik het zout genoeg
* 10 ml mosterd
Visje insmeren met de mosterd en kruiden naar smaak, 10 minuten in de oven op 220 graden
* Crackers fijn maken
* Olie
* Knoflook
* Peterselie
* Tijm
Dit alles over het visje heen smeren. De cracker verkruimelen en er ook overheen doen. Alles 5 minuutjes onder de grill
Eventueel rijst of bv aardappeltjes uit de airfryer erbij
Enjoy!
🍴 Stoofpeertjes in cassis light

De Stoofpeertjes schillen en in een pan doen. In de pan 2 kaneelstokjes toevoegen. Schenk de Cassis zero erbij zodat de peertjes lekker zwemmen. Peertjes aan de kook brengen en daarna laag zetten en lekker lang laten pruttelen. Natuurlijk wel opletten dat je pannetje niet droogkookt!
enjoy!
🍴 Groenten uit de oven

1 persoon 461 kcal
Pompoen
Winterpeen
Pastinaak
Ui
Paprika
Knoflook
Olijfolie
Alle groenten lekker grof houden en op een stuk bakpapier leggen. Besprenkelen met olijfolie en dan ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 185 graden.
Martine dank weer dit lekkere recept!
Enjoy!
🍴 Preipol

Voor 6 personen ( grote eters)
2 kilo aardappelen
1600 gram prei gesneden
500 gram spekjes (gewogen voor bakken)
6 gekookte eieren
Marakeche kruiden
Aardappel en prei koken. De stamppot maken en de spekjes uitbakken. Eieren komen en afkruiden voor de liefhebbers jus erbij en klaar.
Inez dank voor je recept!
Enjoy!